Over Heppie-de-Peppie

Het ontstaan van
Heppie-de-Peppie

Heppie-de-Peppie is ontwikkeld door The Inner Leaders Team, waaronder ook iSeleQt behoort. Deze organisatie coacht en adviseert vanuit de overtuiging dat de mens het best tot z’n recht komt door zijn natuurlijke talenten optimaal te benutten. Wij geloven dat daarmee een positieve bijdrage geleverd wordt aan Duurzame Inzetbaarheid van mensen binnen organisaties. Zo krijgt Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) nog meer betekenis. Heppie-de-Peppie is wetenschappelijk onderbouwd en maakt gebruik van de inzichten van de gerespecteerde psychologen Martin Seligman en Mihaly Csikszentmihalyi.

Start vragen
Slidefunctie bij vragen
Mijn Heppie lijn
Hugo Wijtmans

Hugo Wijtmans
Oprichter Heppie-de-Peppie

Sinds 1999 is de oprichter Hugo Wijtmans actief als zelfstandig ondernemer, trainer, coach en HR-adviseur, gespecialiseerd in persoonlijke-, team- en organisatieontwikkelingstrajecten. Met een achtergrond in onderwijs en psychologie, aangevuld met ruime managementervaring brengt Hugo de theorie en praktijk met elkaar in verband. Praktische oplossingen bieden voor het welbevinden van de mens in zijn organisatie is dan ook de missie van Heppie-de-Peppie.

Zo werkt
Heppie-de-Peppie

In 3 stappen inzicht in werkgeluk

Heppie-de-Peppie vraagt
je medewerker wekelijks
naar zijn werkbeleving

De medewerker
krijgt feedback op
zijn input

De app houdt jou op
de hoogte van zijn
wel en wee

Met Heppie-de-Peppie wordt een medewerker zich meer bewust van zijn werkbeleving en de bijdrage van zijn werk aan zijn werkgeluk. Dit stimuleert hem de verantwoordelijkheid te nemen voor zijn welbevinden.

3 vragen over werkgeluk

Elke week krijgt een medewerker 3 vragen over zijn werkgeluk in die week. Deze vragen gaan over de werkthema's:

  • Voortgang boeken;
  • Zinvol werken;
  • Werkplezier beleven.

Werkgeluk vergroten

De antwoorden op deze vragen – in de vorm van smileys – vertaalt de app naar een persoonlijk advies over hoe de medewerker zijn werkgeluk kan verbeteren. Denk aan:

  • Hoe hij het ervaart om voortgang in je werk te kunnen boeken;
  • Of hij zinvol werk doet;
  • In hoeverre hij plezier aan zijn werk beleeft.